Brestanica - izleti po okolici

PRIPOROČAMO TUDI IZLETE PO BLIŽNJI OKOLICI

Do Brestanice in po okoliških krajih je mogoč potep na različne načine: avto, kolo in vlak – do Brestanice vodi tudi železniška povezava, postaja pa je od hostela oddaljena le 1 km.

 • Kostanjevica na Krki
  Mestece, imenovano tudi slovenske Benetke, se nahaja približno 15 km od hostela in številne turiste navdušuje s starim jedrom na otoku, ki ga je mogoče obkrožiti s čolnom. Navdušenci za umetnost ne boste zamudili priložnosti za obisk galerije Božidarja Jakca in ene redkih Forma viv pri nas, ljubitelji naravnih znamenitosti pa se boste odločili za ogled kostanjeviške jame.
  www.kostanjevica.si
  Dostop in oddaljenost od hostela: avto, kolo, 15 km.
 • Sevnica
  Lokalno središče z markantnim gradom iz začetka 14. stoletja, ki spada med najlepše v Sloveniji in ponuja čudovite razglede, ostanki iz rimske dobe na bližnjem Ajdovskem gradcu, odlična iztočnica za pohod ali vzpon na Lisco ali Lovrenc
  www.turizem-sevnica.si
  Dostop in oddaljenost od hostela: avto, kolo, vlak, 12 km.
 • Krško
  Osrednje mesto v Posavju,ki je danes znano predvsem po edini nuklearni v Sloveniji, nekdaj pa so v njem delovali številni velikani slovenske zgodovine, npr. Jurij Dalmatin, Janez Vajkard Valvasor, Adam Bohorič.
  www.krsko.si
  Dostop in oddaljenost od hostela: avto, kolo, vlak, 5 km
 • Brežice
  Mesto, ki danes slovi med drugim kot prizorišče Festivala Brežice, je pravo izhodišče za bližnje Terme Čatež. Mesto se ponaša z bogato zgodovino, brežiški grad v središču lepega mestnega jedra pa slovi po viteški dvorani, ki je ena najlepših dvoran v Sloveniji. V gradu je danes posavski muzej.
  www.brezice.si
  Dostop in oddaljenost od hostela: avto, kolo, vlak, 15 km
 • Terme Šmarješke toplice
  www.terme-krka.com/smarjeske-toplice/
  Dostop in oddaljenost od hostela: avto, 35 km
 • Terme Olimia
  www.terme-olimia.com/
  Dostop in oddaljenost od hostela: avto, 35 km