Novice
Hostel Kozmus z oceno 9,4

Priznana spletna stran Booking.com je našemu Hostlu podelila oceno 9,4. Zahvaljujemo se tudi vsem našim obiskovalcem, ki ste nas ocenili. Hvala!

Center za mete Primož Kozmus

Image title


Druženje po zaključku sezone

V domačem okolju svojega hostla v Brestanici je v petek Primož Kozmus pripravil druženje po zaključku sezone za predstavnike medijev.

V sproščenem vzdušju je spregovoril tudi o letošnji sezoni ter načrtih za naprej.

"Po krajšem dopustu lahko malo z distanco pogledam na letošnjo sezono, s katero ne morem biti zadovoljen, čeprav je realno gledano 4. mesto na svetovnem prvenstvu lep rezultat. Letošnji cilj pa je bila vendarle medalja in konstantni meti okrog 80 m. V nasprotju z nekaj sezonami poprej se je letošnja začela zelo obetavno, zalomilo pa se je tedaj, ko je bilo najbolj potrebno. Deloma je temu botrovala poškodnja gležnja, največji problem pa je nekonstantnost metov in ta tehnični model bo treba v prihodnji sezoni izboljšati. Fizično sem bil zelo dobro pripravljen, zato je res škoda priložnosti za novo medaljo. Kljub temu sem zadovoljen s potekom treningov in zato v prihodnji sezoni ekipa s Primožem Četrtičem in način dela ostajata ista. Cilj v prihodnji sezoni je znova medalja na Evropskem prvenstvu, ki je še edina manjkajoča v moji zbirki medalj z velikih tekmovanj. Na domačem terenu pa bo v ospredju junijski miting v Velenju, ki bo drugo leto prvič organiziran kot World Challenge, zato znova pričakujem močno tekmovanje. Konkurenca drugo leto bo tudi na EP skoraj enaka kot letos, zato znova največ pričakujem od Poljaka Fajdeka ter Madžara Parsa, vedno pa je možno kakšno presenečenje, predvsem s strani mladih tekmovalcev, kar pa je dobro za razvoj discipline. S treningi začenjam oktobra, do takrat pa me čakajo še sponzorske obveznosti ter nekaj dopusta, ki ga bom posvetil družini."

Športne počitnice v hostlu

Osnovnošolci iz različnih slovenskih krajev so v petek, 23. 8. 2013, zaključili tretjo izvedbo športnih počitnic, ki jih pripravlja naš najboljši atlet Primož Kozmus v svojem hostlu v Brestanici.

Otroci so se zabavali ob številnih dejavnostih in izletih po Posavju. Že prvi dan počitnic jih je v kraljico športov uvedel Primož, včeraj pa jim je skok s palico predstavil tudi Jure Rovan. Poleg atletike so otroci del svojih počitnic namenili tudi seznanjanju z drugimi športnimi aktivnostmi (plavanje, igre z žogo, veslanje, jahanje) ter se zabavali ob družabnih igrah, gokardu, wake-boardu in obisku gasilske brigade. Naučili pa so se tudi osnov preživetja v naravi ter se v GEN Svetu energije seznanili z osnovnimi zakonitostmi energije. Tudi letos jih je na terenu obiskala televizijska ekipa oddaje Male Sive Celice, ki se aktivno vključuje v promocijo počitnic, Primož pa je počitnice zagotovil finalistom oddaje iz Gornje Radgone.

Včeraj so obiskali tudi grad Rajhenburg, ki sodi med najstarejše in najpomembnejše gradove v Sloveniji, počitnice pa so zaključili danes z obiskom vojašnice Jerneja Molana v Cerkljah, kjer so se srečali s počitnikarji Slovenske vojske.

O svojih tradicionalnih počitnicah je Primož povedal: »Po končani sezoni je bilo lepo in prav sproščujoče del mojega časa nameniti počitnikarjem. Lepo je videti, da se imajo lepo in vesel sem, da jim lahko malo približam atletiko in šport, saj je namen počitnic otroke navdušiti za šport in preživljanje svojega časa v naravi. Vesel sem, da smo letos imeli pisano druščino, saj so otroci prišli s Primorske, Štajerske, Ljubljane, Koroške in Posavja, otroci pa so se prav imenitno ujeli. Letos so kar četrtino skupine sestavljali povratniki, kar pomeni, da so otroci zadovoljni in se radi vračajo, kar je najbolj pomembno.«

Primoževe počitnikarje so v hostlu konec tedna zamenjale plesalke plesne šole Urška iz Zagorja in Celja, ki se v Brestanici že drugič na plesnih pripravah, med plesnimi uricami pa jih je obiskal tudi Primož.

HOSTEL KOZMUS PRIPRAVLJEN NA SEZONO 2013

Hostel Kozmus je za sezono 2013 znova odprl svoja vrata, poleti pa pričakuje predvsem skupine plavalcev, plesalcev ter drugih športnih društev.

Pozimi je v prenovljeni podobi zaživel tudi grad Rajhenburg, ki leži v neposredni bližini hostla in ponuja številne priložnosti za odkrivanje kulturno-zgodovinskih značilnosti Brestanice in širšega posavskega prostora.

Od 18. do 23. avgusta 2013 najboljši slovenski atlet Primož Kozmus s svojim mladinskim društvom že tretje leto zapored pripravlja športne počitnice za otroke, ki se jim bo letos pridružil po svojem povratku s svetovnega prvenstva v atletiki.

Počitnice, ki se jih je do sedaj v štirih izvedenih terminih udeležilo že več kot 50 osnovnošolcev iz celotne Slovenije, imajo izjemno bogat športno-zabavni program. Eden od namenov počitnic je tudi, da otroci spoznajo turistično ponudbo tega dela Slovenije, zato v počitnice mentorji vključujejo tudi oglede posavskih znamenitosti in izlete po Posavju.

Tudi letos pri počitnicah aktivno sodeluje oddaja Male Sive Celice, ki je lani otrokom pripravila kviz v naravi in zabavno popoldne ob snemanju prispevkov za oddajo, Primož pa bo tudi letos počitnice zagotovil trem zmagovalcem oddaje.

Več o počitnicah si preberite na zavihku počitnichttp://www.hostel-kozmus.si/kampi-poletna-sola.html, dodatne informacije pa so na voljo tudi na naslovuinfo.kozmus@gmail.com.

Poletne počitnice Primoža Kozmusa

V hostlu Kozmus je tudi ta teden živahno. Mladinsko društvo Primož Kozmus namreč gosti drugi termin športnih počitnic Primoža Kozmusa, na katerem so se podobno kot prejšnji teden zbrali osnovnošolci različnih starosti.

Otroci so se že srečali z olimpijskim prvakom, ki jim je pokazal svoja najžlahtnejša odličja ter jim povedal marsikaj zanimivega o njegovi športni poti, danes pa jim bo predstavil še osnove atletike.

Otroci so pestre dneve preživljali ob različnih aktivnostih, od ogleda Kostanjevice, kopanja v Šmarjeških toplicah in Bazenu Brestanica, do ogleda lovskega muzej, gasilske brigade ter Sveta energije. Tudi zabave otrokom ne manjka, saj so organizirane tudi različne animacijske delavnice, vožnja z gokardi ter program preživetja v naravi.

Organizatorji so z izvedbo obeh terminov počitnic zelo zadovoljni in obljubljajo, da se bodo podoben projekt trudili ponoviti tudi naslednje poletje.

Poletne počitnice Primoža Kozmusa

V Hostlu Kozmus v Brestanici so se včeraj začele športne počitnice za otroke, s katerimi želi olimpijski prvak otrokom približati šport ter jih seznaniti s turistično ponudbo Posavja in s svojo športno potjo.(objavljeno 19.7.2011)

več...

Prve priprave mladih plavalcev iz PK Branik Maribor

Mladi plavalci iz PK Branik Maribor so v ponedeljek, 11. julija, prispeli na 5-dnevne priprave v Brestanico, kjer jih je prisrčno pozdravil tudi Primož Kozmus. V njegovi družbi so preživeli zanimiv večer in z zanimanjem so si ogledali prinešeno zbirko medalj in priznanj iz največjih svetovnih tekmovanj. Vsem plavalcem želimo še veliko delovnega elana in niz dobrih rezultatov.

Velenjčani na pripravah v Brestanici

Od 10. - 15. 07. 2011 so v Hostlu Primož Kozmus bivali plavalci PK Velenje. Za njimi je veliko preplavanih kilometrov v prostem, prsnem, hrbtnem in delfinovem slogu, razne vaje v bazenu, pa vaje na suhem... Plavalci so se srečali tudi s Primožem Kozmusom in njegovo družino in tako izvedeli marsikaj novega o njegovem športnem in zasebnem življenju. Še enkrat hvala vsem, ki ste prišli trenirat in uživat v Brestanico.

Obiskali so nas ribiči

Od 5. do 9. julija 2011 je v Brestanici potekal 33. splošni tabor mladih ribičev Ribiške zveze Slovenije, pod geslom »Na poti prijateljstva in čiste narave«, katerega organizator je bila Ribiška družina Brestanica-Krško. Mladi športniki in njihovi mentorji iz ZRD Celje, ZRD Ljubljana, ZRD Maribor, ZRD Novo Mesto, ZRD Pomurje in ZRD Primorske, so poleg treningov in tekmovanj v programu imeli tudi številne družabne aktivnosti, ekskurzijo v Kostanjevico na Krki ter spoznavni večer s Primožem Kozmusom.

PK Cerkno na pripravah v Brestanici (25. - 29. 06. 2011)

Mladi plavalci iz PK Cerkno so v Brestanico prispeli na štiridnevne priprave. Ob prihodu jih je pozdravil tudi Primož Kozmus in jim zaželel veliko športnih uspehov. Trenerjema in plavalcem, ki so na pripravah vidno uživali, se ob tej priložnosti zahvaljujemo za zaupanje z željo po sodelovanju tudi v prihodnje.

Učitelji na strokovni ekskurziji

V ponedeljek, 27. junija, smo v Hostlu Primož Kozmus gostili učiteljski kolektiv OŠ Preserje pod Krimom. Zbrana druščina nam je, v zahvalo za izkazano gostoljubje, poklonila čudovito sliko, za katero se jim prisrčno zahvaljujemo.

Prvi plavalci v Brestanici

Hostel Primož Kozmus je v času od 16. do 24. junija gostil prvo skupino plavalcev. Mladi plavalci iz PD Maribor so, poleg treningov v bazenu, vsak dan redno izvajali program suhe vadbe. Živahnemu dogajanju na bazenu je bil priča tudi Primož Kozmus.

Maši, Timoteju, Vasji, Luki, Jerneju in trenerju Andreju Paherniku želimo veliko plavalnih uspehov. Upamo, da nas še kdaj obiščejo.

Plesni vikend

V Hostel Primož Kozmus je v soboto, 18. 06. 2011, prispela dekliška plesna skupina iz OŠ Primošten (Hrvaška), ki se je udeležila 7. mednarodnega prvenstva v standardnih in latinsko ameriških plesih Krško open 2011, katerega organizator je bil Plesni klub Lukec. Vsem plesalcem in plesalkam, ki so tačas prenočili v hostlu, se zahvaljujemo za obisk in jim želimo še veliko plesnih uspehov.

S kolesom po Sloveniji

4. junija 2011 so v Hostlu Primož Kozmus prenočili Vrtačarji, člani društva za kvalitetno preživljanje prostega časa iz Lesc. Že naslednje jutro, pa so se iz Brestanice podali novim kolesarskim doživetjem naproti.

Nogometaši iz Malega Lošinja prenočili v Brestanici

V Hostel Primož Kozmus je v soboto, 21. 05. 2011, prispela ekipa veteranov iz Malega Lošinja, ki so se udeležili 5. mednarodnega turnirja prijateljstva v malem nogometu, ki ga je organizirala športna ekipa Občinskega sveta Občine Krško v sodelovanju s člani ekipe Rekreacija Dren Krško.

Nagradni likovni natečaj »Športna pot Primoža Kozmusa«

Nagradni likovni natečaj na temo »Športna pot Primoža Kozmusa« se je zaključil 30. aprila 2011. Na naš naslov je prišlo lepo število likovnih del ustvarjalnih otroških rok in komisija je imela težko delo, saj je izbirala med izjemno zanimivimi izdelki.

Dvanajst izdelkov, ki so izžarevali posebno idejo in domiselnost, bo nagrajenih. Seznam izbranih avtorjev je sledeč:

 • Delo prvošolcev v podaljšanem bivanju - OŠ Črna na Koroškem / Primož Kozmus vadi

 • Tino Kovačič, 7. r / Primožev met

 • Špela Pavlič, 1. r / Primož Kozmus na vajah

 • 4. a OŠ Adama Bohoriča Brestanica / Primoževe zmagovalne stopničke

 • Nina Kobilica, 6. r / Primož Kozmus – prvak sveta

 • Matic Gulič, 7. r / Zmagovalni met

 • Maruša Pokeržnik, 6. r / Primož Kozmus stoji na zlati olimpijski medalji z ozadjem kozmusa – vesolja

 • Pia Marie Ružič, 1. r / Primož meče kladivo (pozdravlja ga Slovenija)

 • Staša Eichmeier Jerič, 7. r / Dosežki Primoža Kozmusa

 • Nika Brumen, 1. r / Primož Kozmus se veseli tekmovanja

 • Manuela Drevenšek, 7. r / Metalec kladiva

 • Gašper Cvar, 1. r / Primož meče kladivo (spremljal sem ga na televiziji)

Gostovanje glasbenikov iz Češke

Od 4. do 6. aprila 2011 smo v hostlu Primoža Kozmusa gostili skupino mladih glasbenikov iz Prestic (Češka), ki so imeli Skupni koncert z Glasbeno šolo Krško v Kulturnem domu Krško.

Zaradi stave peš iz Lavrice do Lahoncev

Hostel Primož Kozmus je od 25.04.2011 do 26.04.2011 gostil Andrejo Rajh, ki se je podala na več kot 200 km dolgo peš pot iz Lavrice (Ljubljana) do Lahoncev (Ormož). Tretjo etapo, ki jo je vodila do Brestanice, je prehodila v manj kot osmih urah. Od tu je svojo peš pot nadaljevala proti Podčetrtku.

Obisk Folklorne skupine »Zdravets« iz Bolgarije

Na Velikonočni ponedeljek je v hostlu Primož Kozmus prenočila skupina gostov iz Bolgarije. Veselimo se njihovega povratka v Brestanico, 9. maja 2011.

Hostel Kozmus gosti zimske priprave plesne šole Urška, Brestanica, 05.02.2011

V Hostel Kozmus so v soboto na zimske priprave prispeli mladi plesalci Plesne šole Urška iz Celja in Zagorja.V Brestanici sona štiridnevnih zimskih plesnih pripravah, kjer s pomočjo mentorjev nadgrajujejo svoje plesno znanje. Poleg plesa pa jih čaka tudi nekaj družabnih aktivnosti, spoznavanje posavskih znamenitosti ter športne poti svetovnega in olimpijskega prvaka.

33 osnovnošolcev se je srečalo tudi s Primožem Kozmusom. Tako so ob reševanju kviza iz prve roke izvedeli marsikaj novega o njegovih uspehih, disciplini in življenju. Z njim so preživeli zanimiv večer ob ogledu krajšega filma in najpomembnejših medalj, ki jih je prinesel s seboj na ogled. Primož je ob obisku povedal: "Gre za prvo večjo skupino otrok v mojem hostlu in zelo sem vesel, da so se odločili za priprave v kraju, kjer sem tudi sam obiskoval osnovno šolo in naredil prve korake na svoji športni poti. Z njimi sem preživel res prijeten večer in veliko mi pomeni, da me otroci lahko tudi na ta način spoznajo in morda tudi tako še bolj vzljubijo šport. Vedno je lepo videti toliko nasmejanih in prijetnih otrok in njihovo veselje je največje poplačilo za moje uspehe. Upam, da se še kdaj vrnejo v Brestanico."

Mlade plesalce čaka v prihodnjih dneh še veliko zanimivega, na primer ogled Krškega z muzejem v Valvasorjevi hiši ter kopanje v bližnjem termalnem kopališču.

Več slik si lahko ogledatena povezavi >>

Hostel Kozmus
Šolska cesta 1
8280 Brestanica

GSM: 051 345 586
Mail: